dwerggeitenstaldepijpjes.nl
website over de dwerggeitenhobby van Sil Dekker uit De Knipe
Welkom

Van harte welkom op mijn website over dwerggeitenstal de Pijpjes .Kijk gerust eens rond en laat eens een reactie achter.

 

Op zaterdag 25/6 naar de openshow in Den Ham geweest .Ik had 2 dieren in geschreven Gerdien en Gonda.Gerdien kreeg een 1B en Gonda 1D.Gonda had ik toch wat hoger verwacht het was voor haar de laatste keuring dit jaar omdat de beide bokjes zaterdag er van af gegaan zijn en dan droogt ze op en is het mooie er van af.Volgend jaar maar weer.Gerdien zat bij de laatste 2 dieren voor het reseve kampioenschap maar moest haar meerdere erkennen in Heeckeren Ronda.Maar nu mag E.J. de chinees weer betalen.  

Reacties

Op de eerste keuring in Buitenpost een 1B voor Gerdien en Gonda van de Pijpjes.Toch wel een mooi resultaat van de beide zusjes.

Reacties

Het is mooi rusten bij moeder op haar warme vacht.

Reacties

Vandaag de geitjes even naar buiten ondertussen de hokken afgemest .

Reacties (1)

Twee zwarte bokjes voor Gonda van de Pijpjes.Je wilt van alle geiten wel een geitje telen maar van Gonda had ik toch heel graag een geitje gehad.Maar ja twee gezonde bokjes is ook mooi.

Reacties

Evita heeft een bokje wel een mooie zwartstippel maar ik had iets meer verwacht.Het is het jaar van de bokken en eenlingen.Maar er is nog hoop Gonda is de 27e uitgerekend dus afwachten maar.

Reacties

Afgelopen nacht 11/2 heeft Didi van de Pijpjes gelammerd ze had slechts een bokje van Waldorf van het Kastelendorp.Ze was niet zo dik maar ik had er toch wel twee verwacht.Maar ja volgens bekende fokkers krijgt iedere geit eens in haar leven een eenling.Moeder en zoon maken het prima.Het bokje liep er vanmorgen bij.

Reacties

Femmy van de Pijpjes heeft vandaag 9/2 twee lammetjes gebracht van Golan van de Optimist.Golan had wat meer verf er in moeten doen want ze zijn wat licht van kleur.Het zijn een bokje en een geitje.

Reacties

De eerste lammetjes van Golan van de Optimist.Op 3 februari geboren een geitje en een bokje voor Gerdien van de Pijpjes.Het bokje is wel erg wit maar toch wel een grappig beestje.Het geitje is mooi bont.

 

Reacties

Verjaardags kado in de tuin.Ik heb een bord in de  tuin gekregen voor mijn 68e verjaardag.Leuk kado het was altijd al een wens om dit te plaatsen.Met behulp van mijn handige buurman hebben  we dit in elkaar gespijkerd.

 

Reacties

Afgelopen vrijdag 20 november naar de algemene ledenvergadering van de NFD geweest.Hier werden ook de jaarprijs winnaars bekent gemaakt.Voor de Pijpjes vielen er twee dieren in de prijzen n.l. Didi en Gonda van de Pijpjes.Didi behaalde de derde prijs en Gonda de tweede prijs dus wederom succes voor de Pijpjes.

Reacties (1)

Gisteravond 9/11 zijn de geiten gescand op dracht alles is drachtig dus een mooi resultaat.

Reacties

Op de najaarsvergadering worden traditie getrouw de clubkampioenen bekent gemaakt voor de Pijpjes waren er twee oorkondes een voor het beste geitlam Gonda van de Pijpjes en een voor haar moeder bij de oudere geiten Didi van de Pijpjes.Gerdien van de Pijpjes het zusje van Gonda was tweede in de rubriek geitlammeren.Het was een prachtige en gezellige avond.

Reacties

Het hoofdstuk aanwezige dieren is bijgewerkt.Nog niet alle dieren kunnen fotograferen zoals ik wilde maar het ziet er niet slecht uit.Kijk maar eens en geef je commentaar. 

Reacties (1)

Vandaag 4/10 is Gonda van de Pijpjes gedekt door Heeckeren Cordoba.

Reacties

Op de openshow in Stuifzand wederom succes voor de Pijpjes.Bij de oudste geitlammeren kreeg Gerdien van de Pijpjes een 1B en haar zusje Gonda van de Pijpjes een 1A en kampioen bij de oudste geitlammeren.Hun Moeder Didi van de Pijpjes kreeg in haar rubriek de 1A prijs en ze werd kampioen bij de oudere geiten. Weer een prachtige dag in een mooie manege.

Reacties

Vandaag 12 September is Gerdien van de Pijpjes gedekt door Golan van de Optimist.Hopelijk is het een goede combinatie zodat er weer mooie lammertjes van komen.

Reacties (1)

Vandaag 5/9 naar de nationale geitenkeuring geweest in Leusden.Het was een zeer succesvolle dag Gonda van de Pijpjes werd Kampioen bij de middelste geitlammeren en als kers op de taart ook nog Nationaal  dagkampioen Geitlam.Haar zusje Gerdien behaalde een 1C plaats en haar moeder Didi van de Pijpjes een 1B plaats.Een geweldig resultaat waar je toch wel even stil van wordt.

Reacties (4)

Met Golan naar de bokkendag geweest hij behaalde een 1B plaats en in de kampioens ring moest hij er als 4e uit een prima resultaat.Mooie dag geweest.

Reacties

Didi Gonda en Gerdien alle drie Kampioen of reserve Moeder en de twee dochters is het geen plaatje ?

Reacties (1)

Weer een mooie keuring in Nw.Pekela Didi 1A en reserve kampioen bij de oudere geiten.Haar dochters Gerdien en Gonda beide 1B  en Gonda reserve kampioen bij de oudste geitlammetjes.

Het aangekochte boklam Golan van de Optimist behaalde een 1A premie.Dus weer een mooi succes voor de Pijpjes

Reacties

Afgelopen zaterdag naar de show in Vries geweest.Didi van de Pijpjes  behaalde in een zware rubriek de 1c plaats terwijl haar 2 lammeren beide een 1a plaats behaalde en Gerdien de bruinstippel werd kampioen bij de jongste geitlammeren.Dus op de eerste keuring van het seizoen een prachtig resultaat.

Reacties

We hebben de geiten weer keurings klaar gemaakt en Didi even op de foto gezet.

Reacties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toch nog 2 ooitjes voor het laatste schaap.Geboren  op 29 mei.

 

Reacties

13/5 Stippel bokje en geitje voor Evita van de Pijpjes x Waldorf van het Kastelendorp.Mooi dat er weer een stippel geitje is geboren zo is de stal weer compleet.Nu nog een schaap wat lammeren moet en dan is het voor dit jaar weer klaar.

Reacties

Dinsdag 5/5 zijn er twee bonte ramlammetjes geboren.Mooie bonte lammetjes ik had wel gehoopt op een ooilammetje maar het waren twee Rammetjes

Reacties